A General Motors mindenképpen Ladákat akar gyártani

Vágólapra másolva!
A General Motors opciót biztosított magának az AvtoVAZ autógyárral közösen alapított vegyesvállalat irányításának átvételére, ha bármilyen vezetőváltás történne az orosz cégnél. A tervek szerint a jövő év elejétől már a közös cég gyártaná a Lada személyautókat és terepjárókat.
Vágólapra másolva!

Mint ismeretes a két cég nemrégiben vegyesvállalat felállításáról kötött szerződés, amely a jövőben a Lada személygépkocsikat, illetve a Niva terepjárókat gyártja majd. Ez a cég végzi majd az autók nyugat-európai értékesítését is. Az együttműködéstől mindkét fél a Ladák forgalmának jelentős növekedését várja.

A szerződés új kitétele azt a célt szolgálja, hogy megakadályozza az esetleges ajánlatokat az AvtoVAZ felvásárlására.

A megállapodás eredményeként a General Motors adott esetben képes lesz a vegyesvállalat irányításának teljes átvételére, 100 millió dollár megfizetése mellett. Az egyezmény ugyancsak megakadályozza, hogy az AvtoVAZ tulajdonosai használják a GM vagy a Chevrolet márkanevet.

A General Motors-AvtoVAZ együttműködés hosszú ideje a legnagyobb külföldi befektetés az orosz autóiparban. A GM és az AvtoVAZ egyébként egyaránt 41,5 százalékos részesedéssel rendelkezik a közös vállalatban.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

General Motors

AvtoVAZ

A Lada aktuális ajánlatai

Korábban:

A jövő évtől Ladákat is gyárt a General Motors
(2001. március 10.)


Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!