A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Hitelből épül autópálya Romániában

Vágólapra másolva!
A költségvetési hiány növelésével teremti meg a román kormány az autópályák építésének fedezetét. A román pénzügyminiszter elmondása szerint az idei költségvetési törvényben tervezett 2,65 százalékos hiányt a jövő évben 3,7 százalékra növelik, kimondottan azzal a céllal, hogy legyen pénz autópályák építésére.
Vágólapra másolva!

Tanasescu pénzügyminiszter szerint a költségvetési források mellett leginkább a magántőke bevonására van szükség a romániai úthálózat fejlesztéséhez. Mint mondta, már készülnek az autópályák megvalósíthatósági tanulmányai, és a kormány már tárgyal a bankokkal a finanszírozásról.

Miron Mitrea közlekedési miniszter korábban bejelentette, hogy a román kormány tárgyalásokat folytat a Bechtel amerikai társasággal az Erdélyt átszelő autópálya megépítéséről. A Brassó-Segesvár-Marosvásárhely-Kolozsvár-Nagyvárad-Bors nyomvonalon tervezett autópálya költségei az első becslések szerint elérik a 2,5 milliárd dollárt.

Adrian Nastase román miniszterelnök arra figyelmeztetett, hogy a helyi hatóságok támogatására is szükség van az autópályák építésére. A kormányfő szóvá tette, hogy a jelenleg folyó építkezéseket egyes helyeken telekkisajátítási gondok nehezítik és késleltetik.

Adrian Nastase szerint "elfogadhatatlan, hogy továbbra is mindössze száz kilométernyi hosszúságú autópálya legyen Romániában".

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!