A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNHungary
07:30AtlétikaMaraton séta váltó
HUNSalim Omar Gergely
12:13TekvondoLucas Lautaro Guzman-Omar Salim
HUNLosonczi Dávid
12:30BirkózásRafig Huseynov-David Losonczi
HUNMagyarország
20:35VízilabdaItaly-Hungary
NyílNyíl

Változatlan a jegybanki alapkamat

Vágólapra másolva!
A Monetáris Tanács hétfői ülésén változatlanul hagyta a jegybanki alapkamatláb 9,5 százalékos szintjét - közölte honlapján a Magyar Nemzeti Bank. A köztársasági elnök július 7-i hatállyal hatévi időtartamra a tanács tagjává nevezte ki Oblath Gábort, aki kinevezése után első alkalommal vett részt a testület ülésén.
Vágólapra másolva!

A Monetáris Tanács megítélése szerint a forint árfolyama továbbra is gyengébb, mint az inflációs célok teljesítése érdekében szükségesnek tartott szint; ugyanakkor bízik abban, hogy a kormány kötelezettségvállalása az euró 2008-ban történő bevezetésére és a maastrichti kritériumok teljesítésére elősegíti a pénzpiacok bizalmának helyreállítását.

Átalakul a gazdaságpolitika - az [origo] cikkgyűjteménye/uzletinegyed/hirek/hazaihirek/20030605atalakul.html

A tanács üdvözli a kormány július 16-i bejelentését a gazdasági egyensúly helyreállítása érdekében tervezett fiskális politikáról. Ezek végrehajtása 2004-ben megteremtheti az államháztartási hiány további csökkenésének alapját, ami az ország európai integrációjának sikere szempontjából elengedhetetlen. A tanács álláspontja szerint a makrogazdasági egyensúly helyreállításához a következő években is folytatódnia kell a fiskális kiigazításnak.

A jövő évre bejelentett áfa- és jövedékiadó-változások jövőre előre láthatóan a fogyasztási cikkek bizonyos körében az árszint egyszeri emelkedésével járhatnak, derül ki a tanács közleményéből.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!