A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
4
Ezüstérem
5
Bronzérem
5
HUNMagyarország
19:35VízilabdaGyőztes QF 3-Győztes QF 4
HUNMárton Viviana
21:19TekvondoViviana Marton-Aleksandra Perisic
NyílNyíl

Optimista hangulatban erősödik a forint

Vágólapra másolva!
Kedden nyitás után erőteljes erősödésnek indult a hazai fizetőeszköz a bankközi devizapiacon. A csütörtökön délután és pénteken délelőtt tapasztalt pánikhangulat már hétfőn elpárolgott, kedden pedig kedvező külkereskedelmi adat látott napvilágot, ami tovább erősítette a hazai fizetőeszközt.
Vágólapra másolva!
Bíztató külkereskedelmi adatok/uzletinegyed/makro/20040210biztato.html

Az euróval264,50/264,80 forint között kereskedtek a pénteki 268 forintos szint után. A hazai fizetőeszköz erősödése már hétfőn megindult, a múlt hét végén tapasztalt egynapos pánikhangulatot teljesen elfeledtette a Monetáris Tanács döntése, hogy nem nyúl az alapkamathoz. A kedden közzétett adatok ugyan a külkereskedelmi mérleg tavalyi tartós hiányára hívták fel a figyelmet, az export értéke azonban egész évben 8 százalékkal növekedett, és az első félévi stagnálást követően az év utolsó negyedében növekedése meghaladta az importét - közölte a Központi Statisztikai Hivatal.

A G7 szerint veszélyes az árfolyam-ingadozás/uzletinegyed/hirek/vilaggazdasag/20040209ag7.html

A forint kedden nyitás után egy órával 6,27 százalékon állt az intervenciós sáv erős oldalán, a hétfő délutáni 5,75 százalék és a pénteki pánikhangulatban kialakult 4,8 százalék után. A dollár a nemzetközi devizapiacon egy hónapos mélypontra esett az euróval szemben, a G7-ek (a világ hét gazdaságilag legfejlettebb országa) tanácskozása után, az európai vezetők hasztalan próbálták nyilatkozatokkal elérni, hogy az exportnak kedvezőtlen erős euró kicsit gyengülni kezdjen. Budapesten is érezhető volt a dollár gyengülése: pénteken délelőtt még 213 forintot ért az amerikai fizetőeszköz, majd hétfőn árfolyama 209 forintra mérséklődött. Kedden reggel a dollár 206,88/207,20 forint között cserélt gazdát.

Lengyelországban is optimista a hangulat

A keddi nyitás a zloty drágulását hozta a varsói bankközi piacon, miután egyre erősebb a remény, hogy a kormány képes lesz megegyezni az ellenzékkel a költségvetési reformokban. A forint számára - csakúgy mint a zloty számára - sokat jelent a környező országok piacainak hangulata, mivel a nagy befektetői alapok regionális befektetési politikát folytatnak. Az euró kedden délelőtt 4,8310 zloty volt a hétfői késői 4,8314 zloty után.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!