E-maillel a részvényárfolyamért

Vágólapra másolva!
A pénzügyi világban meglehetősen szokatlan módját választotta elemzési szolgáltatásainak népszerűsítésére egy tengerentúli elemző, mivel az egyik legismertebb valós idejű részvényadatokat kínáló pénzügyi oldal segítségével direct email formájában konkrét részvényajánlást tett a portál minden egyes új előfizetőjének.
Vágólapra másolva!

A szokatlan ajánlásban az elemző számos korábbi állítólagos sikerét szerepelteti, illetve felhívja a figyelmet, hogy a befektetésből származó várhatóan hatalmas profitból senki ne felejtsen el elkülöníteni egy hozzávetőlegesen 1000 dolláros részt, ugyanis az úriember ennyit kér majd havonta a további, szerinte holtbiztos tőzsdetippekért.

A mai ajánlásban gázkitermeléssel, illetve nehézipari eszközök gyártásával foglalkozó cég papírja kapott helyet. Az európai befektetők számára ismeretlenül csengő jelenleg 2 dollár 70 centen álló Energy Power Systems társaságot ajánlja az elemző, azonban sietve hozzáteszi, hogy a profit realizálását 6 dollár körül javasolja. Az említett emelkedést a következő 90 napra prognosztizálja az elemző. A következő ábrán a részvény és a Nasdaq index elmúlt egy éves relatív alakulását figyelhetjük meg, amelyből kiderül, hogy a részvény árfolyama közel négyszeresére emelkedett az elmúlt 52 hétben.

Belegondolva, a kezdeményezés ötletnek nem is olyan rossz, habár etikai oldalról vélhetően kifogásolható. Ha megvizsgáljuk az adott részvény elmúlt tíz napban mutatott átlagos forgalmát, akkor azt tapasztaljuk, hogy a közkézen forgó 4,5 millió részvény alig egy százaléka cserélt gazdát az elmúlt napokban, így az alacsony likviditás komoly kockázatot jelenthet. Valószínűnek látszik, hogy abban az esetben, ha a levél küldőjének sikerül mozgósítani pár kockázat kedvelő befektetőt, akkor csupán az email-ek hatására kisebb hossz indulhat el, így könnyedén kiszállhatnak a korábban magasabb árfolyamon beragadt befektetők.

(e-Broker)

Ajánlat:

e-Broker

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!