Egy újabb áldozat: megszűnhet a kambodzsai légitársaság

Vágólapra másolva!
Keddtől beszünteti járatait a kambodzsai nemzeti légitársaság, a Royal Air Cambodge (RAC). A cég 30 millió dolláros veszteségét nem képes törleszteni, emiatt valószínüleg meg is szűnik a társaság.
Vágólapra másolva!

A kambodzsai állam és a malájziai Malaysia Helicopter Services Berhad vegyesvállalata 30 millió dolláros veszteséget halmozott fel, és elmaradt a törlesztésekkel a repülőgép-kölcsönző cégeknek is. Emaitt a társaság hétfőn bejelentette, hogy beszünteti a közlekedést.

A nemzeti társaság dolgozóit, arra kérték, hogy várjanak készenlétben valamilyen megoldásig. A veszteségek miatt a malájziai tulajdonos kedden elviszi a cég utolsó Boeingjét is Kambodzsából.

Az 1994-ben alapított társaság Thaiföldre, Malájziába, Szingapúrba, Vietnamba, Kínába és valamint Hongkongba tart, tartott fenn járatokat.

A kambodzsai kormány az utóbbi időben tárgyalásokat kezdett más, egyes hírek szerint kínai partner bevonásáról, ám a megbeszélések nem hoztak eredményt. Az MTI szerint szakmai körökben a vezetés tehetetlenségével, a kambodzsai kormány szerény támogatásával, az utasszám csökkenésével és műszaki problémákkal magyarázzák a kambodzsai légitársaság kudarcát.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

RAC

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!