A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Esett az amerikai ipari termelés

Vágólapra másolva!
Novemberben 0,3 százalékkal - kevesebb mint a várakozás számadatának fele, és az előző havi ütem harmadával - esett az ipari termelés értéke az Egyesült Államokban. Az ipari kapacitások kihasználtsága az előrejelzésnél valamivel magasabb, 74,7 százalékos volt - közölte pénteken az amerikai jegybank.
Vágólapra másolva!

A Dow Jones/CNBC előzetes konszenzusa 0,7 százalékos termeléscsökkenéssel és 74,0 százalékos kapacitás-kihasználtsággal számolt a múlt hónapra. Októberben 0,9 százalékos termelés-visszaesést és 75,0 százalékos kapacitás-kihasználtságot mértek.

Az ipari termelés a negyedik hónapja esett megszakítás nélkül, s a novemberrel zárult 14 hónapból 13-ban csökkent. Ez húsz éve a leghosszabb ipari recesszió az Egyesült Államokban; ennél hosszabbat legutóbb 1981 augusztusa és 1982 decembere között jegyeztek fel, amikor 17 hónapból 16-ban csökkent a termelési érték.

A novemberi átfogó adat az autóipar teljesítménye miatt volt jobb a vártnál. A járműszektor kibocsátása 6,4 százalékkal, éves szintre számolva 11,59 millió egységre nőtt az októberi 10,47 millió egységnyi éves szintű termelésről.

(MTI)

Ajánlat:

Federal Reserve

Korábban:

Csökken az amerikai ipari termelés
(2001. október 16.)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!