A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Marozsán Fábián szetthátrányból fordítva legyőzte a nyolcadik helyen kiemelt bolgár Grigor Dimitrovot, ezzel bejutott a harmadik fordulóba, a legjobb 16 közé a közel 6,8 millió dollár (mintegy 2,45 milliárd forint) összdíjazású cincinnati keménypályás tenisztornán.

A világranglistán 50. párizsi olimpikon az első körben a francia Corentin Moutet-t verte két szoros játszmában, így következhetett a nyitófordulóban erőnyerő Dimitrov (9.). A két játékos a közelmúltban a Roland Garroson csapott össze egymással, akkor a rutinos bolgár simán győzött.

ATP Masters 1000 National Bank Open Montréal Presented by Rogers - Day 1
Marozsán Fábián nem először vert top 10-es teniszezőt
Fotó: Getty Images via AFP

Most is ő nyerte az első szettet, de a 24 éves magyar játékos - ugyancsak 40 perc alatt - egyenlített. A döntő játszma kulcsjátékának a hatodik bizonyult, addig mindkét teniszező hozta a szervagémjét, ebben azonban Marozsán brékelt, majd hozta a saját adogatását, így Dimitrovnak 2:5-nél a meccsben maradásért kellett szerválnia. Ekkor még sikerrel járt, fogadóként azonban alulmaradt, így Marozsán jutott a nyolcaddöntőbe.

A 16 között az amerikai Ben Shelton (14.) és az argentin Tomas Martin Etcheverry (37.) párharcának továbbjutója lesz a magyar játékos ellenfele.

Eredmény, 2. forduló (a 16 közé jutásért):
Marozsán Fábián-Grigor Dimitrov (bolgár, 8.) 4:6, 6:4, 6:3

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!