A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNUngvári Attila
10:20CselgáncsAbylaikhan Zhubanazar-Attila Ungvari
HUNÖzbas Szofi
11:10CselgáncsRenata Zachova-Szofi Ozbas
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Angola
HUNAkilov Plylyp
20:32ÖkölvívásOleksandr Khyzhniak-Pylyp Akilov
HUNMagyarország
21:05VízilabdaSpanyolország-Magyarország
NyílNyíl

Az előzetesnél is jobb az októberi fizetési mérleg

Vágólapra másolva!
A végleges adatok szerint a folyó fizetési mérleg 17 millió euró többlettel zárt októberben, így az első tíz havi deficit 296 millió euró volt - közölte a Magyar Nemzeti Bank. A korábban nyilvánosságra került előzetes számok októberre 7 millió euró többletet, az első tíz hónapra 305 millió eurós deficitet mutattak.
Vágólapra másolva!

A jegybank közölte: a folyó mérleg egyenlegének októberi javulását elsősorban az áruforgalom kiadási többletének csökkenése okozta. Az áruforgalmi egyenleg októberben 177 millió euró hiánnyal zárt, így az első tíz hónapban a deficit 1,433 milliárd euró volt. A szeptemberi külkereskedelmi hiány 108 millió euró volt. Tavaly októberben az áruforgalmi hiány 294 millió euró, az első tíz havi deficit 1,795 milliárd euró volt.

A szolgáltatások és jövedelmek egyenlege ez év októberében 153 millió euró forrásbeáramlást mutatott, a szeptemberi 74 millió euró után. A szolgáltatások és a jövedelmek egyenlege az első tíz hónapban 704 millió euró többlettel zárt.

Az idegenforgalom októberben 266 millió euró többletet hozott az országnak, az első tíz havi turisztikai többlet 2,503 milliárd euró volt.

A nem adóssággeneráló finanszírozásban októberben 235 millió euró nettó forrásbeáramlás mutatkozott, szemben a szeptemberi 99 millió euróval. Az év első tíz hónapjában a nem adóssággeneráló finanszírozás egyenlege 986 millió euró nettó forrásbeáramlást mutatott. Az októberi 235 millió euró nettó forrásbeáramlás belső egyenlegéből kitűnik, hogy a bankrendszeren keresztül pénzben, tulajdonosi részesedés formájában megvalósuló közvetlen befektetések 312 millió eurót tettek ki. Magyarországról külföldre 6 millió eurónyi nettó tőke áramlott.

A tulajdonviszonyt megtestesítő portfolió-befektetéseknél 70 millió euró nettó forráskiáramlást regisztráltak októberben. A Magyarországra történő tőkebefektetések egyenlege 1,342 milliárd euró volt az idei első tíz hónapban, míg az innen külföldre irányuló tőkeberuházások egyenlege 394 millió euró volt.

A jegybanki tartalékok értéke ez év október végén 13 milliárd euró volt.

(MTI)

Ajánlat:

MNB

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!