A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
19:45TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
HUNAndrásfi Tibor
20:00VívásTibor Andrasfi-Koki Kano
NyílNyíl

A felmelegedés csökkenti az euróövezet növekedését

Vágólapra másolva!
Az éghajlati felmelegedésnek és a mind gyakoribb aszálynak jelentős negatív hatása van az euróövezeti gazdaság teljesítményére, amelyet már a tavalyi rendkívül forró nyár is komoly mértékben visszavetett - áll abban az átfogó elemzésben, amelyet szerdán tett közzé az egyik legnagyobb londoni gazdaságelemző cég.
Vágólapra másolva!

A Gazdaságtudományi és Üzleti Kutatások Központja (CEBR) által összeállított jelentés szerint egyértelműnek látszik, hogy 2003 szélsőséges nyara szerepet játszott a legnagyobb eurógazdaságok tavalyi gyenge teljesítményében. Németországban a nyárba belenyúló két középső negyedév hozta a leggyengébb növekedési adatokat: a második negyedévben, éves összevetésben 0,7 százalékkal, a harmadikban 0,3 százalékkal csökkent a megtermelt GDP-érték.

Kik olvasnak gazdasági híreket?http://www.equest.hu/ValaszFogad.servlet?azonosito=126462241&userid=1234&userparams=002_03_1_12_2_1_05_04Ön tudja a választ?

Franciaországban fél százalékkal csökkent a második negyedévi kibocsátás az egy évvel korábbihoz képest, és a harmadik negyedévben is csak 0,2 százalékos éves növekedést mértek. Olaszországban mindkét negyedévben alig 0,1 százalékkal nőtt a gazdaság teljesítménye éves összehasonlításban - áll a CEBR jelentésében.

Összesítve, a tavalyi hosszú forró nyár a négy legnagyobb eurógazdaság GDP-értékét egész évre elosztva 3,6 milliárd euróval (900 milliárd forinttal) csökkentette; a legnagyobb, 1,3 milliárd eurós termeléskiesést Németországban okozta a szélsőséges meleg és szárazság.

Az aszály önmagában is jelentős GDP-rontó tényező Európában. A CEBR jelentése szerint az egy napra jutó csapadékátlag minden 1 milliméteres csökkenése egy adott évben 2,5 milliárd euróval csökkenti az EU egészének GDP-értékét, ezen belül 633 millió euróval Németországét.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!