Egy hetet késik az adótörvények benyújtása

Vágólapra másolva!
Az e hét hétfői határidő helyett jövő hétfőig, esetleg szerdáig kap haladékot a kormány, hogy beterjessze a jövő évi adóváltozásokról szóló törvényjavaslatot - értesült a Népszabadság. A jogszabályt november elejéig kell elfogadnia a parlamentnek. Szerdán várhatóan véglegesítik az szja-változásokat és tárgyalnak a tervezett bankadóról, illetve a környezetvédelmi termékdíj-szabályok módosításáról.
Vágólapra másolva!
EU-pályázatokhttp://www.mfor.hu/rovat.php?ter=15Profitáljon cége az uniós csatlakozásból! Új oldalunk segít eligazodni a pályázatok között, az Erste Bank szakértői pedig válaszolnak felmerülő kérdéseire.

A jövő évi új adószabályokat legkésőbb november 15-ig kell megjelentetni ahhoz, hogy január elsején hatályba léphessenek. A beterjesztési határidő elhalasztása miatt szorosabb ütemben tárgyalja a kormány a javaslatokat.

Szerdán várhatóan véglegesítik az szja-változásokat. Itt a legtöbb kérdés már eldőlt, de még meg kell határozni a jövő évi adójóváírás mértékét. Tárgyalnak a tervezett bankadóról is: a 24 százalékosra tervezett nyereségadó helyett a jegybanknál elhelyezett banki tartalékok kamatainak megadóztatásával terhelnék a pénzintézeteket.

Adó/uzletinegyed/ado/index.htmlAz [origo] rovata

A kormány várhatóan tárgyal majd a környezetvédelmi termékdíj-szabályok módosításáról is. A környezetvédelmi tárca szerint csak az élelmiszerek csomagolására - sörös dobozokra, bevásárlószatyrokra és üdítős palackokra - kivetett nagyobb terhekkel lehet meggátolni, hogy a hulladék elárassza az országot. A terveket a gazdasági- és az agártárca ellenzi - írja a Népszabadság.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről