A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
3

Júliustól konvertiblis lesz a rubel

Vágólapra másolva!
A korábban tervezettnél fél évvel hamarabb megteremtik a rubel konvertibilitását, és az olajdollárokat az életszínvonal emelésére használják fel - közölte Putyin elnök szerdai országértékelő beszédében.
Vágólapra másolva!

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerint július elsejéig konvertibilissé teszik a rubelt és feloldják a pénzügyi korlátozásokat. Ez a Bloomberg szerint azt jelenti, hogy a külföldi befektetők valószínűleg szabadon vásárolhatnak majd orosz értékpapírokat. Az árfolyam-politikán viszont nem változtatnak, vagyis nem hagyják túlerősödni a nemzeti valutát, nehogy az lefékezze a rendszerváltás óta leghosszabban tartó gazdasági növekedési periódust. Tavaly 6,4 százalékkal nőtt Oroszországban a bruttó hazai termék. Az orosz inflációt azonban a tervekkel ellentétben két éve nem sikerül 10 százalék alá szorítani. Az orosz valuta- és aranytartalékok értéke a jegybank legutóbbi adatai szerint 225,7 milliárd dolláros rekordot ért el.

Putyin elismerte: valószínűleg nem sikerül elérni az általa eredetileg kitűzött célt, azaz tíz év alatt megduplázni a GDP-t. Az elnök szerint elsőrendű cél a lakosság életszínvonalának emelése az olaj- és gázbevételek felhasználásával. Putyin szerint jelenleg prioritást élvez a beruházások növelése, az innováció és az ipar korszerűsítése. Az elnök a sikertörténetek közé sorolta a Gazprom tőzsdére vitelét és újabb külföldi piacok meghódítására bátorította a világ legnagyobb gáztársaságát - írja a Napi Gazdaság.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!