A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Almuniának további konkrétumok kellenek

Vágólapra másolva!
Sajtótájékoztatón ismertette a konvergenciaprogrammal és a költségvetéssel kapcsolatos véleményét Budapesten az Európai Unió pénzügyi biztosa. Joaquín Almunia szerint a költségvetés iránya alapvetően jó, de továbbra is a túlköltekezés megállításának konkrétabb kifejtését kérte a miniszterelnöktől és a pénzügyminisztertől.
Vágólapra másolva!

Budapesti sajtótájékoztatóján Joaquín Almunia, az EU pénzügyi biztosa megfelelőnek értékelte a konvergenciaprogramot az egyensúly helyreállítására. A biztos szerint a programban foglaltak és az ennek alapján megfogalmazott költségvetés helyreállítja az államháztartási hiányt, tartós növekedési pályára állíthatja az országot.

A biztos közölte, a miniszterelnöktől és a pénzügyminisztertől kapott információk alapján kibővített konvergenciajelentést várnak az országtól december 1-jén. Azonban Almunia figyelmeztetett: Brüsszel továbbra is részleteket vár arról, hogy pontosan milyen reformokkal és átalakításokkal szorítja vissza a kormány a túlköltekezést.

Almunia ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy április 1-jén a konvergenciaprogram értékelésekor nem kell majd a kohéziós alapok visszatartásának eszközével élnie. Sürgette, hogy a kormány a társadalmi partnerekkel megtárgyalva hajtsa végre a tervet.

A biztos kifejtette: vannak olyan közép-európai országok, amelyek az utóbbi év során - elsősorban az olajárak miatt - megszaladó infláció hatására kerültek távolabb az eurózónához való csatlakozástól, azonban Almunia szerint szigorúan tartani kell a csatlakozási kritériumokban foglaltakat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!