Enyhe emelkedés várható a tőzsdén

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 61,40 pontos csökkenéssel, 23 410,11 ponton nyitott kedden. A hétfői záró értékhez képest ez 0,26 százalékos gyengülés.
Vágólapra másolva!

Enyhe emelkedésre van kilátás kedden a Budapesti Értéktőzsdén, az árfolyamokra meghatározó hatással lehetnek a gyorsjelentések. Hegedűs Csaba, az Inter-Európa Bank elemzője az OTP piacán pozitív árfolyamhatásra számít a bank kedvező gyorsjelentése és a papír előző napi gyenge teljesítménye után. Úgy véli, az OTP szereplése kedvező hatással lehet az egész piacra, így összességében kismértékű emelkedésre számít.

További árfolyambefolyásoló tényezőként említette a kedden megjelenő októberi inflációs és a harmadik negyedévi GDP-adatokat. Véleménye szerint egy, a várakozásokhoz képest lassúbb gazdasági növekedési mutató negatív hatással lehet a tőkepiacra.

Herczenik Ákos, a Raiffeisen Bank elemzője az OTP gyorsjelentésével kapcsolatban elmondta, az 53,6 milliárd forintos harmadik negyedévi profit meghaladja az elemzői várakozásokat, azonban tartalmaz 6,1 milliárd forint egyszeri tételekből álló nyereséget is. Az eredmény az egyszeri tételek nélkül is erős, de így már egybeesik az elemzői előrejelzésekkel. A háromnegyedéves számok alapján a pénzintézet minden valószínűség szerint tartani tudja a 185 milliárd forint körüli éves eredménytervét.

A szakértő a keddi napon nem vár kiugró árfolyamemelkedést az OTP-től, tekintettel arra, hogy az eredmény többé-kevésbé már korábban beépült a papír árába. Ugyanakkor úgy vélte, az eredményszámok támogatást adhatnak ahhoz, hogy az OTP árfolyama 7500 fölött stabilizálódjon.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről