A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

A gyógyszergyártók Sólyom segítségét kérik

Vágólapra másolva!
A gyógyszergyártók arra kérik Sólyom László köztársasági elnököt, hogy az Alkotmánybíróságtól kérjen előzetes normakontrollt a parlament által hétfőn elfogadott gyógyszer-gazdaságossági törvény aláírása előtt.
Vágólapra másolva!

A jogszabály hátrányosan érinti az olcsóbb, generikus termékek gyártóit, valamint rontja a magyarországi gyógyszeripar versenyképességét, a Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetsége (Magyosz) és a Generikus Egyesület szerint. Mindkét érdekvédelmi szervezet további jogi lépéseket helyezett kilátásba - írja a Napi Gazdaság.

Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete (IGYE) a törvényt kedvezőbbnek ítéli az eredeti elképzeléseknél, a végleges változatból kikerültek az uniós jogszabályokat sértő hibák, ám az egyesületnek további jogi fenntartásai vannak a gyártókat terhelő, úgynevezett sávos befizetéssel kapcsolatban.

Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára szerint nem valószínű, hogy a köztársasági elnöknél megakadna a törvény. Hozzátette: a vény nélküli készítmények forgalmazásának liberalizációja a piaci versenyhez vezető út egyik fontos mérföldköve, mivel így kialakul a patikák között eddig nem létező konkurenciaharc. A készítményeket az új kereskedők megjelenésével bármikor meg lehet vásárolni, és hétvégi vagy éjszakai felárat sem kell fizetni értük.

Az új szabályozás nagyjából 150, recept nélkül kapható készítményt érint. Eleinte az új kereskedők valószínűleg csak azokat a gyógyszereket listázzák be, amelyekre valóban napi igény mutatkozik, így a vásárlók egy részükért kénytelenek lesznek továbbra is a patikába menni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!