A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Pénteken megbénulhat Olaszország

Vágólapra másolva!
Sztrájkhullám várható pénteken Olaszországban, jelentős zavarokkal a közlekedésben, beleértve a vasútit és a légi közlekedést is. Az olasz sajtó szerint 32 helyen szerveznek megmozdulásokat, elsősorban Rómában és Milánóban, és a legjelentősebb akció várhatóan a közalkalmazottaké lesz, akik a nyugdíjkorhatár tervezett emelése ellen tiltakoznak.
Vágólapra másolva!

A nyugdíjkorhatár emelése miatti tiltakozó akciót, ahova 700 ezer résztvevőt várnak, a még a kormány és a szakszervezet kötött júliusban létrejött megállapodás ellen szervezik pénteken: ezen megállapodás szerint ugyanis a most 57 éves korban megjelölt nyugdíjkorhatárt jövőre már 58 évre emelnék, de a jövő évtized elejére a korhatár már 60 év lenne.

Az olasz sajtó szerint a nyugdíjkorhatár-emelés mellett több más céllal is tiltakoznak a dolgozók. A vasutak részleges bénulására 8 órán keresztül, délután 17 óráig kell majd számítani. Az Alitalia járatain ugyancsak nyolc órán át, délelőttől 18 óráig várhatók fennakadások, az Eurofly légitársaság dolgozói déltől délután 16 óráig tartanának munkabeszüntetést.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!