A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

"Ilyenkor a legjobb Amerikában lenni"

Vágólapra másolva!
Az idei davosi világgazdasági fórum ugyan elég pesszimistára sikeredett a "nem elsőrendű válság" miatt, de a befektetők bíznak a válság forrásában, az Egyesült Államokban.
Vágólapra másolva!

Az idei davosi világgazdasági fórumra összegyűlt politikusok, befektetési bankárok és alapkezelők - amellett, hogy lassulást jósolnak a világgazdaságnak - egyaránt úgy vélték, hogy "ilyenkor a legjobb Amerikában lenni".

Micsoda nagyszerű befektetési alkalom! Ilyen lehetőség nem jön minden nap - mondta a 200 milliárd dollárral gazdálkodó kuvaiti állami befektetési alap (Kuwait Investment Authority) vezetője, Báder asz-Szaád a Reutersnek Davosban. Kuvait, az Egyesült Arab Emírségek, Szingapúr és mások állami alapjai az utóbbi két hónapban vagy 30 milliárd dollárért vásároltak a bajba került amerikai nagybankok tőkeemeléseiből.

Ez kölcsönösen hasznos: a bankok kilábalnak a szédelgő jelzálogpiaci műveletek okozta "nem elsőrendű válságból", a részvényeik eladásából származó bevételük már eléri vagy meghaladja a "válság" okozta értékpapír-veszteségeket, tőkemegfelelési mutatóik, amelyek a bajok kitörésekor 7 százalék körüli értékekkel fenyegettek, már rendre elérik vagy meghaladják a nemzetközileg biztonságosnak tartott 8 százalékot. Más oldalról a befektetők olcsón, a tavaly év eleji értéküknél akár 50-60 százalékkal olcsóbban jutottak 5-10 százalékos részesedésekhez a legnagyobb amerikai bankokban.

A holland Rabobank vezérigazgatója, Bert Heemskerk is úgy vélte, a bátor befektető most azokra a részvényekre kacsingat, amelyek nagyot estek még a múlt héten is. Ehhez erős idegek kellenek, de úgyszólván biztos vagyok benne, hogy a piaci részvényárak már nagyon közel vannak a mélyponthoz - mondta, arra célozva, hogy innen inkább emelkedés valószínűsíthető.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!