Csődbe mehetnek a sportszövetségek

Vágólapra másolva!
Az állami támogatások jogtalan igénybevételének kívánja elejét venni a sporttörvény módosítása, ezért a csődtörvény hatályát kiterjeszti a sportszövetségekre is - olvasható egy törvényjavaslatban az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium honlapján.
Vágólapra másolva!

A sportegyesületre eddig is vonatkozott a csődtörvény, ám a javaslat új elemként vezeti be azt, hogy egyesületet addig nem lehet törölni a nyilvántartásból, amíg az állami támogatással nem számolt el a minisztériummal.

A javaslat kiterjeszti a csődtörvény hatályát a sportszövetségekre is. Ezekre is igaz az, amit az egyesületekre is megszab a javaslat: addig nem lehet törölni azokat - a felszámolás végén - a bírósági nyilvántartásból, amíg az állami támogatással nem számoltak el a minisztériummal.

A sporttörvény eddig is tartalmazta azt a szabályt, amely szerint a sportesemény televíziós, rádiós, valamint egyéb elektronikus-digitális technikákkal (például internet) történő közvetítésének engedélyezése vagyoni értékű jogot képez.

A módosítás a közvetítés mellett vagyoni értékű jognak minősíti a rögzítést, és annak kereskedelmi célú hasznosításának az engedélyezését is. Amennyiben a közvetítés, rögzítés jogát a sportszövetség elvonja, akkor azért "a piaci értékével arányos ellenértéket kell fizetnie".

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!