A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

A MÁV 2,3 milliót fizetett vissza utasainak

Vágólapra másolva!
A jegyek árának esetleges visszatérítését nem verte nagydobra a MÁV, de végül több mint kétmillió forintot fizetett azoknak, akik a december 17-i sztrájk után visszaváltották jegyüket, vagy költségérítést kértek.
Vágólapra másolva!

A MÁV-Start Zrt. összesen 2 324 401 forintot fizetett vissza utasainak a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) 2007. december 17-i sztrájkja miatt - közölte a személyszállító vasúttársaság csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint belföldi viszonylatban 1 429 525 forint volt a visszaváltott menetjegyek és a költségtérítések értéke, nemzetközi viszonylatban 894 876 forintot fizettek vissza.

A budapesti pályaudvarok közül a Nyugati pályaudvaron volt a legtöbb, 679 954 forint a visszatérítés. Debrecenben 217 695 forint, Nyíregyházán 183 916 forint volt a visszaváltott menetjegyek és a költségtérítések értéke.

A MÁV-Start közleményében emlékeztet arra, hogy a megvásárolt menetjegyek, InterCity-, illetve InterPici-pótjegyek visszatérítésére a sztrájkot megelőző nap 0 órától, a sztrájk lemondását követő 3. nap 24 órájáig volt lehetőség.

A MÁV-Start a bérlettel rendelkező, a sztrájk ideje alatt más közforgalmú helyközi tömegközlekedési eszközt igénybe vevő utasai részére a sztrájk lemondását követő 7. nap 24 óráig adott lehetőséget költségtérítés igénylésére.

A VDSZSZ a 2007. december 17-én 6 órakor megkezdett és 22 órakor befejezett, határozatlan időre meghirdetett sztrájkkal a Liga és a Munkástanácsok nyomásgyakorló akciójához csatlakozott, amelyet az egészségbiztosítási törvényjavaslat és nyugdíjszámítási szabályok változtatása ellen hirdettek meg, és tiltakoztak a szárnyvonalak bezárása ellen is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!