A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Már 260 alatt is járt ma a forint

Vágólapra másolva!
A forint árfolyamának alakulása mérsékelt emelkedést mutatott már a nap elején, ami a nemzetközi devizapiaci fejlemények hatására lendületes erősödésbe csapott át. Délután négy órakor az eurót 261,05/16 forinton jegyezték az előző napi 264,20/40 forint után. A legerősebb forint árfolyam 259,30 forint/euró volt a nap folyamán.
Vágólapra másolva!

A nemzetközi devizapiacon éles fordulatot vett az árfolyamok alakulása a Fed által koordinált jegybanki likviditás növelő akciót követően. A kockázatosabb devizapiaci befektetésektől ódzkodó és a likviditás szűke miatt feltörekvő piaci deviza befektetéseiket pénzzé tévő kereskedelmi bankok számára ismét elegendő összegek állnak rendelkezésre befektetéseik finanszírozásához.

A jegybanki akciót követően az euró/dollár árfolyam 1,5496-os rekordnál visszafordult és a dollár lendületes erősödésbe kezdett. Kora délutánra 1,53 közelében már 0,30 százalékos nyereségre tett szert a dollár az előző napi árfolyamához képest.

Lendületes erősödésbe kezdtek a feltörekvő piaci devizák is az euróval, de még az erősödő dollárral szemben is. Európában különösen a zloty és a forint nyert a jegybanki likviditásnövelő akción. A zloty, amely az előző nap 3,565-nél állt kora délután érintette a 3,53-as árfolyamot is.

A török líra és a dél-afrikai rand - amelyek árfolyam alakulásával a forint szoros korrelációt mutat a sáv eltörlése óta - szintén jelentős, 2,30 százalék körüli nyereségre tett szert a délutáni órákban.

A dollárt 170,55/60 forinton jegyezték a budapesti bankközi kereskedelemben délután négy órakor, szemben az előző délutáni 171,85/172,05 forintos jegyzéssel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!