A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Nőtt a K&H Bank profitja

Vágólapra másolva!
A K&H Bank az idei első negyedévben 9,4 milliárd forint adózás utáni nyereséget ért el, ami 39,4 százalékkal haladja meg a bázisidőszak adatát. Különösen jól teljesített a K&H Alapkezelő, amely összvagyona 28,4 százalékkal bővült.
Vágólapra másolva!

A nemzetközi pénzügyi szabványok (IFRS) szerint készült mérleg alapján, konszolidáltan, de nem auditáltan számítva a mérlegfőösszeg az idei első negyedév végére 2481 milliárd forintra emelkedett, ami 18 százalékkal magasabb mint az egy évvel korábbi. Marko Voljc vezérigazgató csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: a bankcsoportnál az idei első negyedévben különösen nagyot emelkedtek a megtakarítások.

A betétekben, illetve a befektetési alapokban őrzött lakossági és vállalati megtakarítás együttes összege 1504 milliárd forintra emelkedett, ez 16 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál. A bank hitelállománya ez év első negyedévében 1578 milliárd forint volt, ami 11 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit.

Különösen jól teljesített a csoportban az alapkezelő, a K&H Alapkezelő piaci részesedése 17,7 százalékos, a teljes kezelt vagyon idén az első negyedévben 704 milliárd forintot tett ki, ami 28,4 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!