A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNUngvári Attila
10:20CselgáncsAbylaikhan Zhubanazar-Attila Ungvari
HUNÖzbas Szofi
11:10CselgáncsRenata Zachova-Szofi Ozbas
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Angola
HUNAkilov Plylyp
20:32ÖkölvívásOleksandr Khyzhniak-Pylyp Akilov
HUNMagyarország
21:05VízilabdaSpanyolország-Magyarország
NyílNyíl

Cáfolják a nyugdíjak késését

Vágólapra másolva!
A bűnözők miatt fokozza a biztonságot a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság, de így később kaphatják meg a juttatást a nyugdíjasok - írta csütörtöki Népszava. A kormányszóvivő cáfolta a hírt.
Vágólapra másolva!

A napilap a nyugdíjfolyósítótól azt a tájékoztatást kapta, hogy egy visszaélési kísérlet miatt egy-, kétnapos csúszással számolhat az, aki bankszámlára kapja nyugdíját. Akiknek ez postán érkezik, a szokásosnál két-három nappal később vehetik át a pénzüket.

A Nyugdíjfolyósító Igazgatóság a nevükben kiküldött hamis levelek miatt feljelentést tett a rendőrségen és belső vizsgálatot indított, hogy kiderüljön, kell-e szigorítani a jelenleg működő ügyviteli renden.

A kormányszóvivő cáfol

A kormányszóvivő határozottan cáfolta, hogy késne a nyugdíjak kifizetése; mind a 3,1 millió nyugdíjas a megszokott időben kapja meg járandóságát. Daróczi Dávid erről internetes fogadóóráján beszélt csütörtökön délelőtt.

A kormányszóvivő.hu portálon látható fogadóórán Daróczi Dávid cáfolta a Népszava című napilapban megjelent információkat, amely szerint a bűnözők miatt fokozza a biztonságot a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság, és emiatt később kaphatják meg a juttatást a nyugdíjasok.

Mint mondta, az a 20 nyugdíjas is időben megkapja a pénzét, akik egy leleplezett csalás miatt kerültek abba a veszélybe, hogy esetleg nekik pár napot késhet a járandóságuk. Hangsúlyozta, "nem fog késni a kifizetés nekik sem". A kormányszóvivő ismertetése szerint az történt, hogy valakik csalni próbáltak, és szerették volna saját számlájukra átutaltatni a húsz ember nyugdíját. Ezt időben észrevették, és a nyugdíjfolyósító egyetlen fillért sem utalt át ezekre a hamis számlákra.

Kerekítésre 250 millió forint

Szintén a nyugdíjakat érintő hír, hogy miután felszabadult a költségvetési tartalék második félévi kerete, a kormány rögtön - múlt heti ülésén - döntött kétmilliárd forint felhasználásáról. Erről a Napi Gazdaság írt. A kilenc tétel között nincs semmi összefüggés, a legtöbb pénzt például a honvédelmi tárca kapta az Állami Egészségügyi Központ beruházásaira, amelyek 670 millió forintot emésztenek fel.

A Nyugdíjbiztosítási Alap 249,7 millió forintot kap, ugyanis az egy- és kétforintosok bevonása miatt ennyivel nőttek a nyugdíjkiadások. (A kerekítési szabályokat a parlament úgy fogadta el, hogy a nyugdíjakat csak felfelé lehet kerekíteni.)

Egy másik tétel is nyugdíjakat érint: 335 millió forintot kap a Magyar Alkotóművészeti Közalapítvány, amely nyugdíjas művészek támogatására használja ezt a pénzt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!