Többe kerül a lakáshitel

Vágólapra másolva!
Júniusban a háztartási szektor forintban denominált hiteleinek átlagos kamatlábai a fogyasztási hiteleknél csökkentek, a lakáscélú és egyéb hitelek esetében pedig nőttek - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) csütörtökön.
Vágólapra másolva!

A háztartások euróban denominált hiteleinek átlagos kamatlábai a fogyasztási hiteleknél növekedtek, az egyéb hiteleknél csökkentek.

A háztartási szektor esetében a forintban számított folyószámlahitelek átlagos kamatlába júniusban 22,64 százalékot tett ki. A fogyasztási hitelek átlagos kamatlába 0,67 százalékponttal 19,18 százalékra, átlagos hitelköltség mutatója pedig 1,32 százalékponttal 24,60 százalékra csökkent.

A lakáscélú hitelek piaci szintű átlagos kamatlába 0,61 százalékponttal 10,65 százalékra, hitelköltség mutatója 0,64 százalékponttal 13,32 százalékra nőtt.

Júniusban a forintban denominált fogyasztási és lakáscélú hitelek esetében nőtt, az egyéb hitelek esetében pedig csökkent az új szerződések értéke, amely a fogyasztási hiteleknél 22,2 milliárd forint, a lakáscélú hiteleknél 9,1 milliárd forint, az egyéb hiteleknél pedig 11,0 milliárd forint volt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!