Hétfőn bizonytalan kezdet várható

Vágólapra másolva!
Londoni értékforgalmazók szerint a nyugat-európai részvénypiacok vegyesen kezdenek. Az olaj és az euró hirtelen drágulása nyugtalanítja a piacot, de ez várhatóan csak átmeneti lesz. Az értékforgalmazók becslése szerint a londoni értéktőzsde irányadó mutatója, az FTSE-100 öt pont körüli nyereséggel kezdhet, a frankfurti értéktőzsde fő mutatója, a DAX-30 négy pont körüli előrelépéssel indulhat.
Vágólapra másolva!

A New York-i tőzsdemutatók határidős jegyzései közül a New York-i értéktőzsde fő mutatójáé, a Dow Jones ipari átlagé hétfő reggelre 21 ponttal 11 642 pontra süllyedt, a Nasdaq összetett mutatójáé 2,50 ponttal 1963,00 pontra gyengült, az S&P 500-asé 1,70 ponttal 1298,00 pontra fogyatkozott.

Az elemzők szerint várhatóan lomhán indul a devizapiac a térségben, legföljebb a nap folyamán megjelenő "második vonalbeli" makroadatok mozgatják kissé a keresletet. A vártnál jobb második negyedévi magyar GDP-növekedés némi támogatást adhat a forintnak, miközben a vártnál gyengébb második negyedévi cseh gazdasági növekedés és az ottani, további kamatcsökkentés kilátása, a lengyel kamatemelési várakozások elenyészése és a dollár viszonylagos erőssége fékezi a szélesebb piacot, írta a Dow Jones hírügynökség.

A londoni bankközi piacon a forint hétfő reggel, 239,35-45/eurón, azonos volt a kora hajnalival, és 5,34 százalékkal erősebb, mint év végén. Péntek este 239,40-50/euró volt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!