Csökkent a BUX az ünnepet követően

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 79,31 pontos csökkenéssel, 20 227,47 ponton nyitott csütörtökön, ami a keddi záró értékéhez képest 0,39 százalékos gyengülés.
Vágólapra másolva!

Tovább gyengülhetnek a részvény árfolyamok a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) csütörtökön, a megkérdezett szakértő szerint.

Blahó Levente, a Raiffeisen Bank elemzője bizonytalannak nevezte ugyan az index alakulását, de a várhatóan nagyon alacsony forgalom miatt a részvényárfolyamok további gyengülését tartotta a legvalószínűbb forgatókönyvnek.

Hozzátette, hogy a világon szinte mindenhol alacsony a forgalom és ilyenkor könnyebben gyengülnek a részvények, a BÉT-en sem tapasztalni jelentősebb vételi erőt. Annak ellenére sem, hogy az augusztus 20-i szünnapot megelőzően nagy esés volt a parketten, a Mol több mint 4,6 százalékkal gyengült és az OTP árfolyama is 3 százalékkal csökkent.

A nemzetközi piacok is meglehetősen vegyes képet mutatnak - mondta.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 592,71 pontos, 2,84 százalékos csökkenéssel, 20 306,78 ponton zárt kedden.

Esett a Nikkei is

A tokiói értéktőzsde fő mutatója csütörtökön öt havi mélypontja közelébe esett, mivel felerősödtek a globális világgazdaság jövőjével kapcsolatos aggodalmak. Emellett az erősödő jen is nyomást gyakorolt az exportőr cégekre, köztük az elektronikai részegységgyártó Kyocera-ra. A Nikkei index esését fékezte az, hogy javultak az energetikához kötődő cégek, köztük a kereskedőházak, valamint az olaj-és gázipari fejlesztéssel foglalkozó cégek, mint az Inpex Holding jegyzése, miután a nyersolaj ára a hordónkénti 116 dollár fölé kúszott.

A 225 válogatott részvény Nikkei mutatója 99,48 pontos, azaz 0,8 százalékos csökkenéssel 12 752,21 ponton zárt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!