Emelkedéssel nyitott a tőzsde pénteken

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 91,82 pontos emelkedéssel, 20 206,20 ponton nyitott pénteken. A csütörtöki záró értékéhez képest 0,46 százalékkal erősödött.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt napok csökkenése után pozitív korrekcióra számítanak a Budapesti Értéktőzsdén a szakértők. Illés László, a QUESTOR Zrt. elemzője szerint optimista hangulatra lehet számítani a pénteki kereskedési napon. Nagy esély mutatkozik ugyanis egy kis mértékű pozitív korrekcióra, annál is inkább, mivel a magyar részvénypiac kimaradt az eurózóna piacainak szerdai emelkedéséből.

Pénteken csupán két makrogazdasági adat érkezése várható, amelyek az elemző szerint nem fogják komolyan befolyásolni a BÉT kereskedését.

A részvénypiac forgalma valószínűleg ennek ellenére meghaladhatja majd az elmúlt napok értékeit, azonban kiemelkedő forgalom pénteken sem várható, hiszen még mindig sokan töltik nyári szabadságukat - tette hozzá Illés László. Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője is enyhe "visszapattanásra" számít a pénteki kereskedési napon. A fejlett piacokon ugyanis nem várható a magyar részvénypiacot negatívan befolyásoló hír felbukkanása.

A Mol és az OTP papírjainak drágulására is számítani lehet, mivel ezek a részvények az elmúlt napokban enyhén "túladottakká" váltak - fűzte hozzá Balásy Zsolt. A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 192,40 pontos, 0,95 százalékos csökkenéssel, 20 114,38 ponton zárt csütörtökön.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!