Enyhén emelkedett a BUX

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 46,87 pontos emelkedéssel, 20 802,25 ponton nyitott szerdán. A keddi záró értékéhez képest 0,23 százalékkal erősödött. Később az index esésnek indult.
Vágólapra másolva!

Az OTP a nyitás pillanatában 0,07, a Mol 0,67 százalékkal emelkedett. Ekkor még a Magyar Telekom részvényeire nem kötöttek üzletet, a Richter 0,06 százalékkal volt növekedésben a blue chipek közül. Az Econet 0,87 százalékkal esett nyitáskor.

Az OTP pár perccel a nyitás után 1,07 százalékos mínuszba váltott át, a Mol is pirosba került, 0,28 százalékkal esett. A Richter 0,03 százalékos emelkedéssel éppenhogy pozitív tartományban tartotta magát. A Magyar Telekom 0,62 százalékos esést mutatott.

A 166 millió forintos forgalmat bonyolító OTP esett a leginkább, ezzel lefelé húzta az egész BUX-ot, ami így 80 pontot veszített, ez 0,4 százaléknak felel meg.

Szerda reggel a nyugat-európai részvénypiacok második napja haladtak lefelé: az amerikai piacot követve romlanak a bankrészvények, a "nem elsőrendű" gondok feléledése miatt. A JP Morgan Chase részvénye kedden 9 százalékkal esett New Yorkban arra a közlésére, hogy ebben a negyedévben már 1,5 dollár veszteséget szenvedett jelzálogkölcsön alapú értékpapírok miatt, ezt szerda reggel a Royal Bank of Scotland részvénye 3,8 százalékos, a Banco Santanderé 1,3 százalékos, a Credit Suisse-é 2,2 százalékos gyengüléssel követte.

A bányatársaságok jobbak, miután a fémárak megszilárdultak. A legmegbízhatóbb európai részvények FTSEurofirst 300-as mutatója az első óra vége felé 0,7 százalékos veszteséggel 1200,57 pontnál tartott, 20,31 százalékkal elmaradva az év végi értékétől.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!