Optimistán nyitott a BUX csütörtökön

Vágólapra másolva!
Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 33,70 pontos emelkedéssel, 20 234,23 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékéhez képest 0,17 százalékkal erősödött.
Vágólapra másolva!

Enyhe optimizmussal indulhat a kereskedés. Illés László, a QUAESTOR Zrt. elemzője szerint mérsékelt optimizmus kezd kibontakozni a nemzetközi piacokon, amit a határidős indexek is előre jeleznek. Ennek alapján minimális emelkedésre számít a nyitásban a budapesti börzén is, és várakozása szerint a nap további részében is pozitív tartományban maradhat a BUX.

A kereskedést a megjelenő vállalati eredmények befolyásolhatják, továbbá délelőtt az eurózónában, délután pedig az Egyesült Államokban jelennek meg fontos makrogazdasági adatok, ezek közül leginkább az amerikai munkanélküliségi valamint a GDP adatokra figyelnek majd a befektetők - fejtette ki az elemző.

Illés László úgy vélte, hogy a szerdán bejelentett adócsökkentési javaslatoknak jelen pillanatban nincs meghatározó hatásuk a részvénypiacra. A befektetők vélhetően akkor fogják majd beárazni az információkat, ha a verbális kommunikáción túl konkrét lépésekre is sor kerül.

A BUX 82,01 pontos, 0,40 százalékos csökkenéssel, 20 200,53 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 9,3 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen változott.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!