Nincs jelentős mozgás a tőzsdén nyitáskor

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 66 pontos emelkedéssel, 20 289,15 ponton nyitott szerdán, ami az előző napi záró értékhez képest ez 0,03 százalékos emelkedés.
Vágólapra másolva!

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök javaslata a társadalombiztosítási járulékok csökkentésére és a szolidaritási adó eltörlésére kedvezhetnek a tőzsdei cégeknek, a szerdai kereskedésben viszont csak enyhe emelkedéssel számol a Budapesti Értéktőzsdén az MTI által megkérdezett szakértő.

Sarkadi Szabó Kornél, a Cashline Értékpapír Zrt. vezető elemzője elmondta, hogy bár a javaslatok kedvezőek a tőzsdei cégek számára, a piacokat egyelőre a nemzetközi pénzügyi válságtól és a recessziótól való félelem határozza meg. A budapesti parketten a kezdés - az európai tőzsdék hatására - felfelé indulhat.

Autóipari cégek húzták le a Nikkeit

A tokiói értéktőzsde fő mutatóját szerdán is lehúzták a nagy exportőrök, a világgazdaság lassulásával kapcsolatos aggodalmak miatt. A Honda 1,9 százalékot, a Toyota 2,5 százalékot vesztett napközben. Gyengültek az ingatlanforgalmazók és az építővállalatok is, miután egy újabb építővállalat jelentett csődöt a nap folyamán.

A 225 válogatott részvény Nikkei mutatója 25,75 pontos, azaz 0,20 százalékos veszteséggel 12 752,96 ponton zárt, 16,69 százalékkal alacsonyabban az év véginél.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!