A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Nem ront az USA besorolásán a hitelminősítő

Vágólapra másolva!
A pénzügyi rendszer stabilizálását célzó amerikai intézkedések miatt a Moody's nem módosítana az Egyesült Államok adósságának besorolásán.  
Vágólapra másolva!

Továbbra is a legjobb - Aaa - kategóriában tartja nyilván az Egyesült Államok államadósságát a Moody's Investors Service, a besorolást a jelenlegi kedvezőtlen piaci környezet nem befolyásolja. A hitelminősítő véleménye szerint ugyanis az amerikai gazdaság rugalmassága miatt kezelhetőek az utóbbi napokban felmerült pénzpiaci problémák.

A világ egyik vezető hitelminősítője ezzel jelezete, hogy nem osztja azokat a befektetői aggodalmakat, hogy az amerikai központi bank szerepét betöltő Fed intézkedéscsomagja kedvezőtlen hatással lenne az amerikai gazdaságra, illetve az Egyesült Állami pénzügyi helyzetére.

A piac ugyanis első körben örömmel fogadta a hírt, hogy a Fed 700 milliárd dollár értékű intézkedésekkel rendezné a bankok helyzetét. Később azonban észbe kaptak a befektetők, hogy a pénzügyi rendszer stabilitása érdekében tervezett lépések jelentős terhet rónak az államkasszára, emellett növekszik az inflációs nyomás, amelyet a hétfőn napon belül rekordmértékben emnelkedő olaj is támogat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!