Megindult a svájci frank, csúcson a dollár

Vágólapra másolva!
Várhatóan a keddi kereskedésben reagálja le a piac a magyar kormány körüli bizonytalanságot, vagyis gyengülés vár a forintra. Közben a nemzetközi piacokon a dollár hónapok óta nem látott szintre erősödött az euróval szemben, s svájci frank is drágult.
Vágólapra másolva!

Az euró jegyzése a hétfő délután feljegyzett 238,40 forintos szintről kedden reggelre 238,50-238,80 forintra erősödött, s a nap során várhatóan tovább gyengül majd a magyar deviza.

Az amerikai piacok ugyanis hétfőn zárva voltak, így a tengerentúli befektetők a keddi kereskedésben végrehajtott tranzakcióikkal reagálják le a magyar kormány körüli bizonytalanságot.

A Commerzbank reggeli kommentárja szerint ráadásul a feltörekvő piaci devizák szempontjából kedvezőtlen hangulat miatt nem kizárt, hogy az eurókurzus 240 forintos szintet fogja tesztelni.

Közben a nemzetközi piacokon az olaj árának csökkenése miatt a dollár nyolc hónapi csúcsra erősödött az euróval szemben, bőven a 1,46-os szint alá csökkent a keresztárfolyam.

A svájci infláció és a negyedéves GDP-adat jobb lett a várakozásoknál, így az alpesi ország devizája erősödött az euróval és a forinttal szemben is. Nem sokkal tíz óra előtt a bankközi devizapiacon 148,50 forint körül járt a frank árfolyama, szemben a korábbi 148 forinttal.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!