A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Bekapcsolt a lengyel gazdaság motorféke

Vágólapra másolva!
Éves összehasonlításban 5,8 százalékkal nőtt a második negyedévben a lengyel GDP. A lassulást jól mutatja, hogy az első negyedévben 6,1 százalékos volt a növekedés az egy évvel korábbi adatokhoz képest - írja a napi Gazdaság.
Vágólapra másolva!

A visszaesés nem drámai, sőt az 5,6 százalékos elemzői várakozásokat felül is múlta némileg. Az export dinamikájának gyengülése a meghatározó a GDP-bővülés mérséklődésében, amiért az exportpiacok lassúbb növekedése és az erősebb zloty a felelős. A hazai kereslet csak minimálisan lassult, az első negyedéves 6,3-ról 6,2 százalékra éves összehasonlításban. A befektetések dinamikája továbbra is két számjegyű, valamivel több mint 15 százalék, köszönhetően a továbbra is erős építési beruházásoknak.

Összességében elmondható, hogy a lelassulás ellenére továbbra is erős a lengyel gazdaság, a közép-európai országok közül csupán Szlovákia előzi meg a növekedésben. A hangulatjelzők és a havi adatok is azt mutatják, hogy a második félévben további lassulás lesz a jellemző. Ennek ellenére éves összehasonlításban a növekedés 5 százalék körül várható - tájékoztat a Napi Gazdaság.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!