Legalizálnák az internetes fogadóirodákat

Vágólapra másolva!
Évi egymilliárd forint fejében legálisan tevékenykedhetnének Magyarországon a nemzetközi internetes fogadóirodák, ha a parlament elfogadja PM javaslatát. Ezzel azonban elvennék az esélyt a Szerencsejáték Zrt.-től ahhoz, hogy megvesse lábát a jövő útját jelentő online piacon - írja a Népszabadság.
Vágólapra másolva!

Kinyílik a hazai szerencsejáték-piac - ez szűrhető le azokból az adó- és járulékmódosító elképzelésekből, amelyeket Veres János pénzügyminiszter terjesztett az Országgyűlés elé. A tervezet deklarált célja, hogy "korlátozott liberalizációt" hajtson végre az internetes cégek körében.

A módosítás az Állami Számvevőszék éppen kedden közzétett, a szerencsejátékok ellenőrzéséről szóló jelentésére is rímel. A változtatás emellett az Európai Bizottság 2006 áprilisában több tagállam, köztük Magyarország ellen is megindított vizsgálatának is elébe mehet. (A EB azt kifogásolja, hogy a szabályozás gátolja a szolgáltatások szabad áramlását.)

Ha a honatyák megszavazzák, megnyílik a hazai piac a többi között olyan szereplők előtt, mint a Bwin vagy a Sportingbet - pontosabban a tevékenységük legálissá válik. A nyilvántartásba vétel mellett a kérelmezőnek legalább egymilliárd forintnak megfelelő alap- vagy törzstőkével kell rendelkeznie, és játékadót kell fizetnie, átalányadó formájában: évente egymilliárd forintot.

Kétséges azonban, hogy a nemzetközi fogadási oldalak a legalitásért cserébe önként lemondanának évi egymilliárd forintról. A felügyelet eddig sem tudott fogást találni rajtuk, kérdés, ezt hogyan tenné meg, ha a módosítások életbe lépnek, és a cégek mégsem vétetik magukat nyilvántartásba - áll a Népszabadságban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!