A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
1
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNMagyarország
13:30VívásHungary-Kazakhstan
HUNMagyarország
20:05VízilabdaKína-Magyarország
NyílNyíl

Ismét gyengül és 255 fölött a forint

Vágólapra másolva!
A reggeli erősödés után megint gyengülni kezdett a forint. Bár valamivel 9 óra után már 253 alatt is járt az árfolyam, 11.35-kor már újra 255,70 forintot kellett fizetni egy euróért.
Vágólapra másolva!

Reggel a dollárral szemben is 190 felé közelített a honi deviza, azonban fél 12 után 194,40 volt az árfolyam.

Sörös Csaba, a Takarékbank elemzője szerint "a forintnak hosszabb időt kell kis változékonysággal eltöltenie egyhelyben, míg esély lehet kamatcsökkentésre. Az erősödés jobb, mint a gyengülés, de a napi 6-8 forintos árfolyamváltozás semmiképpen sem kívánatos jelenség."

Az elemzők nem ezt várták

Sörös Csaba reggel azt mondta, hogy a magyar deviza utóbbi napokban látott drágulása miatt felvetődik a kérdés, hogy a Magyar Nemzeti Bank mennyi ideig fogja fenntartani a jelenlegi magas kamatlábat. Az elemző reggel úgy nyilatkozott, hogy csütörtökön akár 250 forint alá kerülhet az euró árfolyama.

Ezzel összhagnban van több devizakereskedő véleménye, ők csütörtök reggel jelezték, ha az euró árfolyama áttöri a 255 forintos kritikus határt, akkor a kurzus rövid távon 250 forint közelébe süllyedhet, ám a szakértőknek ebben sem lett igazuk.

Az Erste a nemzetközi devizapiaci helyzetről szóló összefoglalója kiemeli, hogy a kockázati étvágy javulása és az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed szerdai félszázalékos kamatcsökkentése miatt jelentősen gyengült a dollár, az euróval szembeni kurzus már az 1,30-as szint fölé került. Éder György, a Raiffeisen szakértője azt mondta, hogy az amerikai deviza gyengülése a feltörekvőknek kedvez.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!