A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
1
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNMagyarország
15:50VívásFrance-Hungary
HUNMagyarország
20:05VízilabdaKína-Magyarország
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Kós Hubert csütörtök este szenzációs úszással nyert olimpiai aranyérmet 200 méter háton. A 21 éves klasszis a csodás győzelme után a gyermekkori élményeiről és a hátúszással kapcsolatos fejlődéséről is érdekes részleteket árult el a MOB médiacsapatának.

Kós Hubert csütörtök este szenzációs versenyzéssel győzött a 200 méteres hátúszás döntőjében, ezzel pedig megszerezte a magyar küldöttség első aranyérmét Párizsban. A 21 éves sportolóval a MOB médiacsapata készített helyszíni interjút, miközben a klasszis úszó immár olimpiai bajnokként tért vissza a szállásra.

Kós Hubert
Kós Hubert csodás úszással lett olimpiai bajnok Párizsban
Fotó: Csudai Sándor - Origo

"Nagyon sok teher ment le rólam, amit azért próbáltam nem magamra tenni az elmúlt két-három napban, mert tudtam, hogy nem lesz a legjobb, ha teherrel úszom. 

Abban a pillanatban azt éreztem, hogy megcsináltam, és megvan az a cél, amire már nagyon régóta várok. Kiskorom óta olimpiai bajnok akarok lenni, és abban a pillanatban ez megvolt

- mondta Kós Hubert, aki kiskorában nem kedvelte a hátúszást, mert attól félt, hogy beveri a fejét a medencébe.

A 21 éves úszóklasszis - aki 100 méter pillangón középdöntőbe jutott pénteken - az olimpiai aranya után nem szeretne megváltozni, és olyan magyar sportlegendák motiválják, mint Cseh László és Gyurta Dániel.

A Kós Huberttel készült teljes interjú a Team Hungary Youtube-csatornáján megtekinthető:

Kapcsolódó cikkek

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!