A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Négymilliárdos állami csomag India gazdaságának

Vágólapra másolva!
Az indiai miniszterelnöki hivatal 4,1 milliárd dollár értékű konjunktúraösztönző csomagot jelentett be vasárnap. A globális pénzpiaci válság következtében lassuló gazdasági növekedés ellensúlyozása a csomag célja.
Vágólapra másolva!

A közlemény szerint infrastrukturális fejlesztésekre, az export ösztönzésére fogják fordítani a pénzt és arra, hogy lehetővé tegyék a bankoknak, hogy azok enyhíteni tudjanak a kölcsönöket nehezen törlesztő emberek helyzetén.

Szombaton az indiai központi bank 1 százalékponttal 6,5 százalékra mérsékelte az irányadó kamatot.

Ez év harmadik negyedében az indiai gazdaság növekedési üteme 7,6 százalékra lassult, szemben a múlt év azonos időszakának 9,3 százalékos növekedésével. Az export októberben hét év óta első ízben csökkent.

Az elemzők megjegyzik, hogy India költségvetésének tetemes hiánya miatt sokkal kedvezőtlenebb helyzetben van, mint Kína, amely a múlt hónapban 586 milliárd dolláros ösztönző csomagot jelentett be. A Citibank szerint az indiai költségvetés hiánya az idei pénzügyi évben a tavalyi 6 százalékkal szemben a bruttó hazai termék 8,6 százalékát fogja elérni, ami a tervezett szintet jóval meghaladja.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!