A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Kórházban töltötte az éjszakát a Lille labdarúgócsapatának középpályása, Angel Gomes, aki súlyos fejsérülés miatt elvesztette az eszméletét a Stade de Reims elleni szombati esti francia bajnokin.

Az első fordulós mérkőzés 11. percében a 23 esztendős Gomes a Reims középpályásával, Amadou Konéval ütközött, ezt követően több mint 30 percen keresztül feküdt a füvön. Az ápolást követően hordágyon vitték le a pályáról a Manchester United korábbi játékosát, miközben mindkét együttes szurkolói a nevét skandálták.

Konét érthető módon kiállították, hiszen erre a megmozdulásra nincs épeszű magyarázat, a játékvezető pedig 34 percet hosszabbított az első félidőben.

A Lille végül 2-0-ra nyerte meg a találkozót, amelyet követően a klub elnöke, Olivier Letang azt mondta, Gomes a körülményekhez képest jól van. Az éjszakát ugyanakkor a kórházban kellett töltenie, ahol további vizsgálatokon esett át.

A Lille vezetőedzője, Bruno Genesio nem titkolta csalódottságát az ellátás késlkedése miatt, mint mondta, 

azonnal tudta, hogy a sérülés súlyos, és rendkívül zavarta, hogy az orvosi stáb nem ment elég gyorsan a játéktérre.

 Hozzátette, néhány játékos a könnyeivel küzdött, mialatt körbeállták a sérültet, hogy a kamerák ne mutathassák őt. Elmondta azt is, mit kért tőle Gomes, miután magához tért.

"Angel megkérdezte, hogy játszhat-e jövő szombaton. Jó jel, hogy megőrizte a humorérzékét. A mérkőzés másodlagos volt ma este" - szögezte le.

Hasonlóan megmagyarázhatatlan jelenetek játszódtak le a nyári németországi foci-Eb-n, amikor a magyar-skót meccsen súlyos sérülést szenvedő Varga Barnabás eseténél ugyancsak a hordággyal sétáló mentősöket kellett nézniük a játékosoknak és a szurkolóknak. Ezzel szemben Japánban egészen máshogy néz ki egy ilyen drámai eset.

Kapcsolódó cikkek:


 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!