A külföldi tőzsdék rángathatják a BUX-ot

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 39,16 pontos csökkenéssel, 10 215,20 ponton nyitott pénteken. A csütörtöki záró értékéhez képest 0,38 százalékkal gyengült.
Vágólapra másolva!

Blahó Levente, a Raiffeisen Bank Zrt. elemzője a kereskedés elején "oldalazást" valószínűsített, a nap hátralévő részében pedig a külföldi piacok hangulata határozhatja meg az árfolyamok irányát. "Fontos makrogazdasági adatra nem vár piac" - mondta. Hozzátette, hogy a Fed szerdai, a likviditás bővítésére tett bejelentését ugyan pozitívan fogadták a befektetők, a lelkesedés azonban csak egy napig tartott.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője pesszimistábban ítélte meg a kilátásokat. A BUX a pozitív nemzetközi hangulatban is alulteljesítő volt, így a rali elmúltával nagy valószínűséggel csökkennek az árfolyamok a BÉT-en - mondta.

Hozzátette: ha a külföldi hangulat erősen romlik és a nemzetközi tőzsdeindexek jelentősebb veszteséget szenvednek el, a BÉT-en akár drasztikus mértékű árfolyamesés is lehet. A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 357,08 pontos, 3,61 százalékos emelkedéssel, 10 254,36 ponton zárt csütörtökön.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!