Elszakadhat a BUX a tízezer ponttól

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 43,28 pontos emelkedéssel, 9940,56 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékéhez képest 0,44 százalékkal erősödött.
Vágólapra másolva!

Illés László, a Quaestor Zrt. részvényelemzője szerint az optimista hangulat a szerdai Fed-kamatdöntés kommentálásának köszönhető. A BUX a délelőtt folyamán várhatóan pozitív tartományban marad, mivel nem várható fontosabb makroadat - mondta Illés László.

Az elemző szerint a délutáni kereskedésnek a fél 2-kor az Egyesült Államokból érkező új munkanélküliségi segélykérelmek adata adhat irányt. Hozzátette: a csütörtöki kereskedési nap kérdése, hogy a BUX tud-e csatlakozni az optimista hangulathoz, és ezzel el tud-e mozdulni a 10 000 pont környékéről. Ez az utóbbi két napban nem sikerült - tette hozzá.

Rota Ferenc, a Buda-Cash brókerház üzletkötője szerint is pozitív nyitás várható a BÉT-en, de a délelőtt további részére "lefelé araszoló" kereskedés várható.

A BUX minimális, 0,40 pontos emelkedéssel, 9897,28 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 12 milliárd forint volt, a vezető részvények árfolyama vegyesen változott az előző napi záráshoz képest.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!