Optimistán kezdte a hetet a BUX

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 74,29 pontos emelkedéssel, 15 335,54 ponton nyitott hétfőn, így a legutóbbi, pénteki záró értékéhez képest 0,49 százalékkal erősödött.
Vágólapra másolva!

A Mol 1,75, az OTP 0,63 százalékos pluszban járt fél tíz előtt a pesti tőzsdén. A Richter 0,95, a Magyar Telekom 1,17 százalékos nyereségben volt ugyanekkor.

A mérsékelt nyitás mellett nem várnak komoly piaci mozgásokat a hétfői napra az elemzők. Illés László, a Quaestor Zrt. elemzője elmondta: a piacot hétfőn elsősorban az észak-koreai rakétakísérletek miatti bizonytalanság mozgathatja majd.

A befektetői hangulat meglehetősen hullámzó lehet a hét első kereskedési napján, amit a határidős indexek hétfő reggeli iránykeresése is alátámaszt. Szerinte egészen 10 óráig iránykeresés jellemezheti a kereskedést, akkor viszont megjelenik a német Ifo hangulatindex, amely meghatározhatja majd az indexek irányát.

Török Bálint, a Buda-Cash Brókerház Zrt. elemzője szerint, mivel az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában is szünetel a tőzsdei kereskedés hétfőn, nem várható jelentős elmozdulás a magyar börzén a pénteki záróárhoz képest. Ő is kevéssé mozgalmas és stagnáló kereskedést vár.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!