Vágólapra másolva!
A Commerzbank, az egyik legnagyobb német kereskedelmi bank, pénteken 861 millió eurós veszteséget jelentett adó után az első negyedévről, a tavalyi első negyedévi, 280 milliós adózott eredmény helyett. Az elemzők csak 681 milliós veszteséget vártak.
Vágólapra másolva!

A nettó kamatbevétel 66 százalékkal 1,7 milliárd euróra ugrott a Dresdner Bank átvétele és a jónak ítélt kelet-európai üzletmenet miatt az egy évvel korábbi 1 milliárdhoz képest, de szintén a Dresdner Bank miatt a sajátszámlás ügyletek egyenlege 523 millió eurós hiányra váltott az egy évvel korábbi, 173 milliós többletről.

A negyedév során 2,1 milliárd euró értékben írtak le elértéktelenedett eszközöket, és kockázati tartalékolásra 844 millió eurót különítettek el az egy évvel korábbi 175 millió helyett. A kiadások nagyok, számszerű előrejelzést pedig nem lehet adni, de bank szerint 2011-re újra nyereségesek lehetnek.

A Commerzbank már tavaly is hiánnyal zárta az évet, vesztesége 1,204 milliárd euró volt. Helyzete javítására a bank a német kormánytól fog kapni 10 milliárd eurónyi támogatást, cserébe a kormány 25 százalékos plusz egy részvényes blokkoló kisebbséget szerez a bankban, aminek néhány részlegét is el kell majd adnia.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!