A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Úgy tűnik az eddig hivatalosan kitűzött 2,9 százalék helyett 3,9 százalékra nő az idei hiánycél - értesült a Világgazdaság. A Magyarországon tartózkodó IMF-delegáció folyamatosan egyeztet a kormánnyal a 2009-re várható főbb gazdasági mutatókról.
Vágólapra másolva!

A válság híreit itt olvashatja!

A napilap úgy tudja, hogy a tárgyalások során konszenzus alakult ki arról, hogy a korábban 2,6-ról 2,9 százalékra emelt hiánycél tovább puhulhat és elérheti majd a 3,9 százalékot. Az is körvonalazódni látszik, hogy a jövő évben is ezen a szinten maradna a költségvetés hiánya.

A tárgyalás hivatalos "végeredménye" csak jövő hét hétfőn várható - szögezi le a lap. Ugyanakkor arról is szó esett, hogy a jelenleg 5,5-6 százalékos gazdasági visszaesés hivatalos előrejelzését a kormány 6,7 százalékos GDP csökkenésre módosítja.

Oszkó Péter pénzügyminiszter szerint a magyar költségvetési hiányra akár büszkék is lehetünk, mivel az EU-ban idén 6, jövőre 7,25 százalékos lesz a GDP-hez mért átlagos hiány. Mindezzel a 2006-os uniós rekordnak bizonyuló 9,2 százalékos hiány után a magyar deficit az egyik legkedvezőbb lehet az integrációban - írja a Világgazdaság.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!