A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Pillanatnyilag a 60 dolláros olajár tartását tűzte ki célul az OPEC, az olajexportáló országok szervezete. Ezt Ali Rodriguez, venezuelai pénzügyminiszter, viszont túl alacsonynak tartja. Szerinte magasabb árszint szükséges ahhoz, hogy továbbra is történjenek újra beruházások az iparágban.
Vágólapra másolva!

Itt olvashatja a válság híreit!

Az alacsony olajárak magukban hordozzák a jövőben a nagyon magas olajár veszélyét. Ennek oka, hogy mivel most alacsonyak az árak, nincs miből finanszírozni a termelés bővítését, aminek csökkenése új beruházások nélkül biztosra vehető.

"Most az történik az egész világban, hogy csökken a befektetés a gyártásba, a kutatásba és a finomításba. Hosszú távon ez megint az árak megugrásához fog vezetni" - mondta Rodriguez.

Az OPEC korábban az év során már 4,2 millió hordóval csökkentette a napi kitermelést, hogy valamennyire erősödni tudjanak az árak. Az olajár ebben az évben 38 százalékkal növekedett, és most 61 dollár körül mozog, de még meg sem közelíti az előző júliusi csúcsot a maga 140 dollár fölötti árával.

Rodriguez munkatársa, a venezuelai olajügyi miniszter, Rafael Ramirez az árak mellett a felhalmozott készleteket is figyelemmel kíséri. Szerinte ezek még mindig "aggasztóan" magasak, ezért az OPEC-nek nem kellene növelnie termelését.

"A készletek 8 százalékkal magasabbak, mint az elmúlt 5 év átlaga" - nyilatkozta Ramirez. "Ez nagyon rossz jel, amit komoly elemezni fogunk a következő OPEC ülésen, ugyanis azt sugallja, hogy felhalmozzák az olajat."

Az olajügyi miniszter szerint az OPEC most a 60 dolláros ár megtartását, 2010-re pedig a 70 dolláros ár elérését támogatja. Venezuela számára nagyon fontosak a szervezet döntési, ugyanis a legnagyobb dél-amerikai olajexportőrként bevételei erősen függenek az olaj árától.

Az OPEC következő ülését május 28-án tarja Bécsben, ahol áttekintik a globális gazdasági folyamatok hatásait és döntenek a kitermelés ütemének további alakításáról.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!