Vágólapra másolva!
A Suzuki autóipari csoport adózott eredménye 65,8 százalékkal 27,4 milliárd jenre esett a március végén zárult pénzügyi évben az egy évvel korábbi 80,2 milliárd jenről. A döntően kisautókat és motorkerékpárokat gyártó cég a tengerentúli eladások visszaesése, illetve a jen erősödése miatt nehéznek ítéli meg a most folyó pénzügyi évet is.
Vágólapra másolva!

Itt olvashatja a válság híreit!

Az üzleti év utolsó negyedében a cég adózott eredménye 54, az árbevétele pedig 27 százalékkal csökkent. A veszteséget a csoport az indiai piaci eladások bővülése révén, illetve annak köszönhetően tudta elkerülni, hogy a kisebb méretű autók piacán kisebb volt a forgalmi visszaesés.

A Suzuki csoport árbevétele a lezárult üzleti évben 14 százalékkal 3 billió jenre csökkent a megelőző évi 3,5 billióról, miközben a működési eredmény 49 százalékkal 76,9 milliárd jenre csökkent.

A vállalat a most folyó 2010-es pénzügyi évben adózott eredménye 82 százalékos, működési eredményének pedig 87 százalékos csökkenésére számít. A forgalom visszaesését 24 százalékosra prognosztizálja a vállalat. Fordulatra a konszern a folyó pénzügyi év felétől, szeptember végétől számít.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!