Xanga-beruházás Debrecenben

Vágólapra másolva!
Zöldmezős beruházás keretében 4,5 millió euró értékű ipari üzemet épít Debrecenben a Xanga cégcsoport - jelentette be Herdon István, a cégcsoport igazgatója szerdán, a helyszínen tartott bokrétaünnepségen.
Vágólapra másolva!

Herdon István elmondta: a pénzügyi válság okozta finanszírozási problémák miatt ugyan négy hónapot csúszott a beruházás, de július közepére kulcsra kész lesz az új üzem, amelyben a világpiacon vezető, amerikai RR Donelley nyomdaipari vállalat magyarországi leánycége működtet nyomdát.

Herdon István elmondta: az ingatlan-beruházás 4,5 millió eurós költségének mintegy 50 százalékát saját erőből, a másik felét hitelből fedezik.

Az amerikai cég tartós bérletbe veszi a gyártócsarnokot, és mintegy nyolcmillió eurós gépberuházást valósít meg.

Kósa Lajos, Debrecen polgármestere kiemelte: a világ egyik legnagyobb vállalata a teljes kapacitás beindulásával 250 új munkahelyet teremt Debrecenben.

A polgármester hangoztatta: Debrecen koncentráltan tud új munkahelyeket teremteni. Felsorolása szerint az amerikai nyomdaipari cég beruházása mellett jelenleg épül Debrecenben a Richter gyógyszergyár, a Teva gyógyszergyár új üzemcsarnoka, a Cívis Busz új telephelye, és elkészül hamarosan az IT Systems új központja.

Kósa bejelentette: Debrecen azzal segíti a most épülő nyomdát és a Határ úti ipari park beruházásait, hogy kerékpárutat épít a városig, a Kishegyesi útnak az autópályához vezető szakaszát pedig kiszélesíti.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!