Egész nap gyengülhet a BUX

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 169,17 pontos csökkenéssel, 15 719,53 ponton nyitott kedden. A hétfői záró értékéhez képest 1,06 százalékkal gyengült és további csökkenést várnak az elemzők a nap folyamán.
Vágólapra másolva!

Negatív nyitásra számított Kovács Krisztián, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője. Véleménye szerint most kevésbé látszik valószínűnek, hogy az elmúlt napokban kialakult negatív korrekciót "megveszik" a befektetők. A hétfői esés dinamikájából inkább arra lehet következtetni, hogy egy nagyobb mérséklődés kezdődhet el.

Pozitív jelek reggel sem látszottak: az ázsiai tőzsdéken folytatódott a gyengülés, és az amerikai határidős indexek is csökkenést jeleznek előre. Az elemző szerint nemcsak a tőzsdéken, hanem minden piacon a fáradás jelei látszanak: esnek a nyersanyagárak, a dollár erősödik, a feltörekvő piacokon a devizák is gyengülnek.

Nyitás után fél órával a MOL 1,87 százalékos gyengüléssel 13 050 ponton, az OTP 2,2 százalékos gyengüléssel 3 540 ponton, a Richter 1,36 százalékos gyengüléssel 32 550, a Magyar Telekom pedig 0,32 százalékos gyengüléssel 609 ponton állt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!