Folytatódó a lejtmenet Budapesten

Vágólapra másolva!
Tovább süllyednek az árfolyamok a BÉT-en. A BUX 1,1 százalékos mínusszal kezdett és az elemzők nem számítanak semmi jóra a nap folyamán.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe rosszul kezdte a keddi kereskedést. A BUX közel 20 perccel a nyitás után 14 563 pontnál járt, ami 1,1 százalékos mínusznak felel meg.

Valamennyi vezető részvény negatív irányba indult. Az OTP árfolyama 1,2 százalékkal 3340, a Mol jegyzése 1,4 százalékkal 11 455 forintra süllyedt. Ezzel párhuzamosan a Magyar Telekom 0,2 százalékkal 578 forintra, a Richter pedig 1,3 százalékkal 30 900 forintra gyengült.

A negatív nyitás után, a nap több részében sem számítanak jelentős változásra a Budapesti Értéktőzsdén az MTI által megkérdezett szakértők. Csáky Attila, az Unicredit Bank Hungary Zrt. kereskedési igazgatója szerint "a bizonytalanság a legbiztosabb" a Budapesti Értéktőzsde részvénypiacán.

Ha a forint tovább gyengül, akkor a megelőző napokhoz képest nagyobb korrekció várható az OTP-papírok kereskedésében. Az igazgató megjegyezte: a külföldi piacok diktálnak Budapesten. Az ázsiai tőzsdezárások és az európai határidős jegyzések határozták meg a rossz kezdést, a nap folyamán a kereskedés menete az amerikai nyitástól függ. Antal Dénes, az MKB Zrt. üzletkötője kiemelte: folytatódik a két napja tartó lejtmenet az OTP vezetésével, hiszen ezt megelőzően a bankpapír volt az élen árfolyamok erősödésében.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!