A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Mélyebb a szakadék, magasabb a csúcs Latin-Amerikában

Vágólapra másolva!
Nem tévedhetetlen a Nemzetközi Valutaalap (IMF) sem. A szervezet lefelé módosította idei előrejelzését Latin-Amerika országainak gazdaságainak "növekedése" kapcsán, de még mindig biztosak benne az elemzők, hogy 2010-ben feléled a régió.
Vágólapra másolva!

Itt olvashatja a válság híreit!

Az eredeti becslések alapján a GDP 1,5 százalékos csökkenését várták, de ezt most 2,6 százalékos esésre módosították az elemzők. A rossz hírt ellensúlyozta, hogy a nagyobb visszaesést nagyobb növekedés fogja követni jövőre.

A várt 1,6 százalékos régiós gazdasági erősödés helyett 2,5 százalékos GDP növekedést jósolnak a régiónak 2010-re. "A nyersanyagok árának növekedése erősnek és biztos alapokra támaszkodónak bizonyult, ami a feljavult hangulatot mutatja. A régió jól fog járni a nyersanyagárakkal" - állt az IMF jelentésében.

A máskor oly szigorú IMF szokatlan módon egyes országoknak a gazdaság élénkítését is javasolta. Lehetne kamatot csökkenteni azokban az országokban, ahol lassul az infláció. "A feltörekvő piacokon a makroökonomiának el kell érnie az egyensúlyt a gazdaság élénkítése és a pénzügyi fenntarthatóság között."

Ennek a nyilatkozatnak hatására (?), a Bloomberg értesülései alapján, kamatcsökkentés várható Peruban és Chilében is, az első helyen 2,5 százalékra csökkenthet az alapkamat, a második helyen akár 0,5 százalékra is. Jelentésében az IMF Brazíliának 1,3 százalékos, Mexikónak 7,3 százalékos GDP esést jósolt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!