A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Pénteken külföldi makrostatisztikák bombázzák majd a tőzsdéket, az ármozgások ezért igencsak kiszámíthatatlanok lesznek. Ugyanakkor csütörtökön az EKB tartotta az eurózóna alapkamatszintjét, Magyarországon pedig tovább javult a külkereskedelmi mérleg. Hajnali válsághíradó.
Vágólapra másolva!

Nem publikálnak pénteken fontosabb magyar makrostatisztikát. Annál több hír mozgathatja ezen a napon a nemzetközi tőzsdéket. Pénteken a német fogyasztói árakról és az ottani külkereskedelmi mérlegről publikálnak adatokat, és a fizetési mérlegről is kiderül, hogy miként alakult augusztusban.

Francia és olasz ipari termelési, továbbá brit termelői árindex is megjelenik ezen a napon. Amerikában a kereskedelmi mérleget közlik.

Mi történt csütörtökön?

Alig emelkedett a BUX, drágult az OTP, miközben gyengült a forint, és nyomás alá került a dollár. Magyarországon újabb viszály alakult ki a tőzsde tulajdonosai között.

Az Európai Központi Bank (EKB) elnöke szerint megállt a gazdaság szabadesése. Egy százalék maradt az eurókamat - erről döntött egyébként az EKB csütörtökön.

New York kissé emelkedett csütörtökön, viszont megtriplázódott az amerikai büdzsé hiánya

Tovább bővült a lengyel gazdaság, és ugyancsak folytatódott a magyar külkereskedelmi mérleg javulása. Bajnai Gordon szerint a magyar gazdaság már nem fertőz tovább a régióban, de mások még megfertőzhetnek minket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!