Megismétlődhet a tőzsdei vágta

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 23,30 pontos emelkedéssel, 22 985,82 ponton nyitott, ami a legutóbbi záró értékéhez képest 0,10 százalékos erősödést jelent. Lassuló ütemben, de kedden is folytatódhat a napok óta tartó emelkedés a részvénypiaci szakértők szerint.
Vágólapra másolva!

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint kezdetben ugyan elképzelhető egy kisebb korrekció, de a befektetői hangulat nem romlott, ami továbbra is táplálja az árfolyam emelkedés lendületét.

Szegner Balázs, az Equilor Befektetési Zrt. üzletág igazgatója is úgy vélte, hogy a kezdeti kisebb korrekciót követően emelkedhetnek az árfolyamok. Hozzátette ugyanakkor, hogy a nap folyamán az euró/dollár keresztárfolyam alakulása határozhatja meg a börzék irányát: ha erősödik a dollár gyengülhetnek a papírok. Említést tett a hétfőn éves árfolyamcsúcsát elérő OTP-ről, és nem tartotta kizártnak, hogy a papír 6000 forint fölé erősödik.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 765,41 pontos, 3,45 százalékos emelkedéssel, 22 962,52 ponton zárt hétfőn.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről